Social media strategie

Wil jij aan de slag met social media, maar zie je door de bomen de online wereld niet meer?

Het klinkt enorm ingewikkeld, een social media strategie opstellen. Maar eigenlijk betekent het vooral dat jij jezelf weer even goed in je doelgroep gaat verdiepen en het doel dat je wilt bereiken. En dat samen met mij, hoe leuk!

De social media strategie is je startpunt, want stel dat je inzet op Pinterest of Snapchat terwijl Instagram of LinkedIn veel beter past bij de doelgroep die je wilt bereiken. Dat zou zonde zijn van de tijd en energie toch?

Ik stel in vier stappen een social media plan voor je op

01

Allereerst bepalen wij samen je doelstelling. Wat wil je bereiken met het gebruik van social media? Lastig voor je om te beantwoorden? Geen probleem, ik ga jou hiermee helpen.

02

Daarna bepalen wij samen wie jouw doelgroep is. Wellicht heb je dit al in gedachten, of misschien juist helemaal nog niet. Geen probleem, ik ga dit voor jou tot op de bodem uitzoeken. Uiteraard met jouw hulp, want niemand kent zijn eigen onderneming zo goed als jij.

03

Het vaststellen van de social media kanalen is de volgende stap. Welk medium past het beste bij jou en jouw doelgroep? Op welk kanaal, of welke kanalen, zijn zij het meest te vinden? En weet je wat het mooiste is van deze stap in het opstellen van de strategie?
Dit neem ik helemaal uit jouw handen nemen!

04

Als de juiste social media kanalen zijn vastgesteld, ga ik je meenemen in de wereld van de content. Welk soort berichten plaats je op welk kanaal, hoe kan je je doelgroep het beste aanspreken, hoe vaak ga je straks iets online zetten en doe je dat dan op alle kanalen hetzelfde? Ook deze taak neem ik op mij. Heerlijk toch?

Kennis, kunde en “aanpak”-mentaliteit

“Eind 2017 heb ik Laura benaderd om ons te helpen bij de (tijdelijke) invulling van de Social Media activiteiten en de doorontwikkeling van het Social Media-beleid binnen Facilicom Group. Haar enthousiasme en haar “aanpak”-mentaliteit zijn mij toen enorm bijgebleven. Gevolg; Laura startte een week later bij Facilicom en zit nu – als vaste kracht – in onze flexibele schil. Met grote regelmaat doen wij een beroep op de kennis en kunde van Laura. Voor het aansturen van tekstschrijvers voor onze corporate websites tot het geven van Social Media trainingen binnen onze organisatie.”

Wilco van Doorn
(Online) Communicatieadviseur Facilicom Group

En nu?

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen, of wil je een leuke uitdaging aan mij voorleggen? Stuur mij dan een berichtje.